PENGUMUMAN‎ > ‎

JANGAN BUAT YANG BERIKUT!!!

posted Jun 10, 2012, 11:32 PM by Nikah Siam
Kami sering mendapat aduan mengenai mereka yang telah bernikah melalui sindiket pernikahan palsu.  Hasil siasatan dan pemeriksaan kami, kami dapati pernikahan mereka adalah TIDAK SAH!  Maka kami merayu anda JANGAN SEKALI-KALI menggunakan khidmat sindiket nikah palsu ini.

Antara ciri-ciri mereka ialah:

  1. Pernikahan dilakukan di dalam Malaysia (tidak melalui prosedur biasa), oleh jurunikah Malaysia dan mereka memberikan anda sijil nikah Malaysia.
  2. Pernikahan dilakukan di dalam Malaysia (tidak melalui prosedur biasa), oleh jurunikah Malaysia dan mereka memberikan anda sijil nikah Thailand.
  3. Pernikahan dilakukan di dalam Malaysia (tidak melalui prosedur biasa), oleh jurunikah Thailand dan mereka memberikan anda sijil nikah Thailand.
  4. Pernikahan dilakukan di dalam Thailand (dan BUKAN di Pejabat Agama Islam), oleh jurunikah Thailand dan mereka memberikan anda sijil nikah Thailand.
  5. Memohon bayaran "duit kopi" untuk urusan Konsulat.
  6. TIDAK membenarkan gambar diambil semasa bernikah.
  7. Menggunakan Wali Tahkim. (Ini berbeza dengan Wali Hakim/Wali Raja/Wali Am).
  8. Banyak lagi perkara yang diragui.
Maka JAUHILAH SINDIKET TERSEBUT dan gunakanlah khidmat perunding pernikahan yang betul.

Akibat yang paling berat jika bernikah melalui sindiket pernikahan palsu ialah pernikahan anda mungkin tidak sah! Akhirnya anda hanya akan berzina dan anak yang lahir adalah anak-anak zina.  


Nauzubillah!
Comments